Προσφατες αναρτησεις

***ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤ': H βασιλεία του Όθωνα - ο Ιωάννης Κωλέττης-Στην ερώτηση 4 του blog γραπτή απάντηση στο τετράδιο***

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

19 ΜΑΪΟΥ-ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ-1919

Η 19η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού με ομόφωνη απόφαση,έστω καθυστερημένη, του ελληνικού κοινοβουλίου στις 24 Φεβρουαρίου 1994. Στις 19 Μαΐου ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα και βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο εκκαθάρισης  που λίγα χρόνια πριν οι Νεότουρκοι είχαν ξεκινήσει.
Η γενοκτονία ήταν ένα προμελετημένο έγκλημα, το οποίο η κυβέρνηση των Νεότουρκων έφερε σε πέρας με συστηματικότητα. Οι μέθοδοι που χρησιμοποίησε ήταν ο ξεριζωμός, η εξάντληση στις κακουχίες, τα βασανιστήρια, η πείνα και η δίψα, και τα στρατόπεδα θανάτου στην έρημο.





Στο Δεκέμβριο 2007 η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών (International Association of Genocide Scholars ή IAGS) αναγνώρισε επίσημα τη γενοκτονία των Ελλήνων, μαζί με την γενοκτονία των Ασσυρίων, και εξέδωσε ψήφισμα.
Οι τουρκικές κυβερνήσεις αρνούνται πως υπήρξε γενοκτονία και τοποθετούν επισήμως το θάνατο των Ελλήνων στα πλαίσια των ευρύτερων απωλειών του πολέμου, του λιμού ή άλλων..... κοινωνικών αναταράξεων!!

Τάγματα Εργασίας-Η πορεία προς το θάνατο......


Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ: ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ - ΚΛΙΚ ΕΔΩ


ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ: Η ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια :