Προσφατες αναρτησεις

***ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤ': H κρίση στα Βαλκάνια.Επιλογή της 1ης ή της 4ης ερώτησης για γραπτή ανάπτυξη***

Τρίτη 3 Μαΐου 2016

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΑΒΑΚΑΣ


Ο άβακας είναι ένα απλό αριθμοόργανο που το χρησιμοποιούμε για την εκτέλεση των βασικών πράξεων (πρόσθεση, αφαίρεση και πολλαπλασιασμό).

Ελληνικός άβακας που χρονολογείται από το 300 π.Χ.  βρέθηκε στη Σαλαμίνα...

Σήμερα χρησιμοποιείται ευρέως από υπαλλήλους στην Κίνα και αλλού αλλά και ως παιδικό εκπαιδευτικό παιχνίδι από μικρά παιδιά για την εκμάθηση των αριθμών και απλών πράξεων.
Στο  www.ictgames.com  μπορείτε να βρείτε  ηλεκτρονικό άβακα για την υποστήριξη της διδασκαλίας στα μαθηματικά σε μαθητές της Α, Β και Γ Δημοτικού.
Τα πλεονεκτήματα  της ηλεκτρονικής έκδοσης είναι:
  • οι κινήσεις με τις χάντρες του άβακα ελέγχονται με το ποντίκι.
  • μπορούν να συγχρονιστούν απόλυτα με το χρόνο που θέλει να προσελκύσει ο εκπαιδευτικός την προσοχή των μαθητών του.
  • οικονομία χρόνου γιατί η διαδικασία με τους παραδοσιακούς άβακες είναι πιο χρονοβόρα αφού απαιτεί επανατοποθέτηση των χαντρών στην αρχική τους θέση, αρκετές φορές για να ξαναγίνει η παρουσίαση.
  • ο εκπαιδευτικός ή ο μαθητής μπορούν άμεσα να παρουσιάσουν ή να αποκρύψουν τον αριθμό που δείχνουν οι χάντρες στο πάνω μέρος του άβακα πατώντας το σχετικό κουμπί.
  • με τη βοήθεια ενός προτζέκτορα ή ενός Η/Υ η εφαρμογή αυτή βοηθά σημαντικά  μαθητές με δυσκολίες και έλλειψη συγκέντρωσης.

Ένα μειονέκτημα του όμως, αλλά και των περισσότερων παραδοσιακών, είναι ότι εμφανίζουν με τον ίδιο χρωματισμό τις χάντρες στις αξίες των αριθμών.

Δείτε περισσότερα Ε Δ Ω



Δεν υπάρχουν σχόλια :