Προσφατες αναρτησεις

**Τα παιδιά δεν πρέπει να τα φορτώνεις με ένα κάρο πληροφορίες,αλλά να τα ενθαρρύνεις προς την κατεύθυνση της δράσης, να τους δίνεις τόσες πληροφορίες, όσες τους χρειάζονται για να δημιουργούν από μόνα τους. ΣΙΜΟΥΡ ΠΕΪΠΕΡΤ**

Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

ΚΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

ΨΗΦΙΑΚΟ ΒΙΒΛΙΟ - ΚΛΙΚΚάθε κλάσμα αποτελείται από τον αριθμητή και τον παρονομαστή, ενώ και οι δύο μαζί ονομάζονται όροι του κλάσματος. Μια κλασματική γραμμή τοποθετείται ανάμεσά τους.


ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:
Χωρίσαμε ένα ορθογώνιο σε τρία ίσα μέρη. 

Το 1/3 λέγεται κλασματική μονάδα. 
Σημαίνει ότι η ακέραια μονάδα μοιράστηκε σε τρία μέρη και πήραμε το ένα.Κλασματικός αριθμός ή κλάσμα είναι ο αριθμός που δηλώνει το μέρος μιας ακέραιας μονάδας ή το μέρος ενός συνόλου.

Θεωρία και Εξάσκηση

ΤΑ ΚΛΑΣΜΑΤΑ - ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑΔ Ι Α Δ Ρ Α Σ Τ Ι Κ Ε Σ      Ε Φ Α Ρ Μ Ο Γ Ε Σ


Βάλε τα κομμάτια της πίτσας στα πιάτα.Διάλεξε επίπεδο (Level),πάτησε Start σύρε κι άσε!Κάνε ΚΛΙΚ στην εικόνα. 


Διαίρεσε το σχήμα με τα βελάκια σύμφωνα με τον παρανομαστή και επέλεξε κάνοντας κλικ σύμφωνα με τον αριθμητή.Κάνε ΚΛΙΚ στην εικόνα. 


Ο αριθμός των τετραγώνων πρέπει να ταιριάζει με το κλάσμα.Ζωγραφίζεις τα τετραγωνάκια και πατώντας το μολύβι στον κύκλο με το κλάσμα αλλάζεις το χρώμα.Κάνε ΚΛΙΚ στην εικόνα. 


                                           πηγή:Γρηγόρης Ζερβός
Βρες το κλάσμα!Το χρωματισμένο μέρος είναι ο αριθμητής.Τοποθέτησε τον κέρσορα στην απάντηση-answer και εφόσον γράψεις σωστά τον παρανομαστή,πάτησε Εnter.Κάνε ΚΛΙΚ στην εικόνα. 

Βάλε το κλάσμα στην κλασματική γραμμή σωστά.ΚΛΙΚ ΕΔΩ!


Δεν υπάρχουν σχόλια :