Προσφατες αναρτησεις

**Στη ζωή μάθε να βάζεις υψηλούς στόχους."Στόχευε για το φεγγάρι... ακόμα κι αν δεν πετύχεις, θα βρεθείς κάπου ανάμεσα στ' αστέρια"**

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

ΟΙ ΠΕΔΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ - ΚΛΙΚ

Πεδιάδα ή κάμπος είναι μια ομαλή και επίπεδη επιφάνεια στεριάς που καλύπτεται κυρίως με χαμηλή βλάστηση.Το 20% του εδάφους της πατρίδας μας είναι πεδινό.

Ψηφιακό Σχολείο:Οι πεδιάδες της Ελλάδας.Κάνε κλικ στην εικόνα!

Μια πεδιάδα χαρακτηρίζεται παραλιακή όταν έχει διέξοδο στη θάλασσα όπως η μεγαλύτερη πεδιάδα της Ελλάδας της Θεσσαλονίκης-Γιαννιτσών.Αν η πεδιάδα είναι περίκλειστη από βουνά και δεν έχει διέξοδο στη θάλασσα χαρακτηρίζεται ως ηπειρωτική ή εσωτερική,όπως η πεδιάδα της Θεσσαλίας.
Οι πεδιάδες Θεσσαλονίκης-Γιαννιτσών και Θεσσαλίας

Βίντεο:Εκπαιδευτική Τηλεόραση"Η χώρα μου από ψηλά-Πεδιάδες"

Εκτός από τις πεδιάδες, υπάρχουν πεδινά εδάφη ανάμεσα σε δυο βουνά που συνήθως τα διασχίζει ένα ποτάμι και λέγονται κοιλάδες.Η πιο γνωστή είναι η κοιλάδα των Τεμπών στη Θεσσαλία,του Αλφειού και του Ευρώτα στην Πελοπόννησο και του Καλαμά στην Ήπειρο.

Η κοιλάδα των Τεμπών

Οι πεδινές εκτάσεις που βρίσκονται επάνω στα βουνά ονομάζονται οροπέδια.Τα σημαντικότερα είναι τα οροπέδια της Μεγαλόπολης και της Τρίπολης στην Πελοπόννησο,του Ομαλού και του Λασιθίου στην Κρήτη.

Ψηφιακό Σχολείο:Το οροπέδιο του Λασιθίου.Κάνε κλικ στην εικόνα!


ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΕΣ  ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Βρες τις πεδιάδες της Ελλάδας.Κάνε κλικ στην εικόνα!

Γεωγραφικοί όροι ξηράς.Κάνε κλικ στην εικόνα και εντόπισε αυτούς που αναφέρονται στο μάθημα 14 του βιβλίου σου!

Πηγή Users sch: Άσκηση περίληψης-συμπλήρωσης κενών.Κάνε κλικ εδώ!


Δεν υπάρχουν σχόλια :