Προσφατες αναρτησεις

**Τα παιδιά δεν πρέπει να τα φορτώνεις με ένα κάρο πληροφορίες,αλλά να τα ενθαρρύνεις προς την κατεύθυνση της δράσης, να τους δίνεις τόσες πληροφορίες, όσες τους χρειάζονται για να δημιουργούν από μόνα τους. ΣΙΜΟΥΡ ΠΕΪΠΕΡΤ**

Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Την περασμένη εβδομάδα επισκεφτήκαμε την κινητή έκθεση του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας-ΚΛΙΚ Κώστα Κοτσανά με θέμα "Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων".
Η έκθεση φιλοξενείται στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου Αιγιαλείας από τις 7/1/2013 ως τις 10/2/2013.
Το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αιγιαλείας

Η έδρα του Μουσείου βρίσκεται στο Κατάκολο του Πύργου Ηλείας και είναι δημιούργημα μιας 25/χρονης προσωπικής εργασίας, μελέτης και κατασκευής όλου αυτού του πλούτου των εκθεμάτων του κ. Κωνσταντίνου Κοτσανά.

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ ΣΗΜΕΡΑ....

Η κινητή έκθεση περιλαμβάνει μια εξαιρετική επιλογή πενήντα εκθεμάτων του μουσείου αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας (από το ρομπότ - υπηρέτρια του Φίλωνος μέχρι τον «κινηματογράφο» του Ήρωνος και από το υδραυλικό ωρολόγιο του Αρχιμήδη μέχρι τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων) που καλύπτουν την περίοδο από το 2000 π.Χ. μέχρι το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου!     
                   
Ανακαλύψαμε ότι η τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων λίγο πριν το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου ήταν εξαιρετικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας μας.
Ξεναγηθήκαμε σε αυτή την αρχαία εποχή που η τεχνολογία αιχμής δεν κατοχυρωνόταν κατασκευαστικά και διαπιστώσαμε πόσα περισσότερα (από όσα νομίζουμε) χρωστάει ο Δυτικός πολιτισμός στους Έλληνες.

Ξενάγηση
Μουσική Ύδραυλις του Κτησιβίου
Υδραυλικός αυτόματος του Φίλωνα-κελάηδημα πουλιών

ο παντογράφος του Ήρωνα
Το Ατμοτηλεβόλο του Αρχιμήδη
κινηματικοί γεωμετρικοί μηχανισμοί
Ο παλίντονος καταπέλτης του Διάδη του Πελλαίου
Ο πολυβόλος καταπέλτης του Διονυσίου του Αλεξανδρέως
 η πυροσβεστική αντλία του Αρχιμήδη
το αυτόματο ξυπνητήρι του Πλάτωνα
ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

                         ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ"


Δεν υπάρχουν σχόλια :