Στα χρόνια της βασιλείας του Όθωνα, η ζωή των Ελλήνων συνεχίστηκε με τον ίδιο τρόπο,μόνο που τώρα ο λαός ήταν πιο ελεύθερος και η καθημερινότητα είχε πολλές χαρές.
Η Αθήνα το 1834
Η Αθήνα έγινε πρωτεύουσα του νέου κράτους.Τότε είχε πληθυσμό μόλις 4.000 κατοίκων,ήταν χωρίς δρόμους και μεγάλα κτίρια,αλλά διάσπαρτη από αρχαιότητες και ερείπια που μαρτυρούσαν το ένδοξο παρελθόν και τον ένοπλο αγώνα της λευτεριάς.
Τα Ανάκτορα-σημερινή Βουλή- του Όθωνα το 1850
Μπροστά από τα Ανάκτορα το 1845
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Οι κάτοικοι ασχολούνταν με τη γεωργία, την κτηνοτροφία,την αλιεία και λιγότεροι με το εμπόριο και τη βιοτεχνία. Κάθε σπίτι προσπαθούσε να εξασφαλίσει τα απαραίτητα εφόδια για να περάσει τη χρονιά: λάδι,σιτάρι,ελιές,όσπρια,κρεμμύδια,κρασί,μέλι και ξύλα για το φούρνο και το τζάκι.
Εμπορεύματα πουλούσαν οι πραματευτάδες που μετακινούνταν από τόπο σε τόπο.
Εμπορεύματα πουλούσαν οι πραματευτάδες που μετακινούνταν από τόπο σε τόπο.
Το κράτος προσπαθούσε να οργανώσει τις πρώτες υπηρεσίες του,την Ταχυδρομική Υπηρεσία, τα σχολεία στα Κεφαλοχώρια και στις πόλεις και να εξαλείψει τη ληστεία.(κλοπές,ζωοκλοπές,απαγωγές)
ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ
Η νέα πρωτεύουσα εμφανίζει κοσμική ζωή. Συναναστροφές, περίπατοι, θεάματα και οι χοροεσπερίδες άρχιζαν να κάνουν την εμφάνισή τους στο παλάτι. Βέβαια στις φτωχογειτονιές ο πετροπόλεμος ήταν μια κακιά συνήθεια των Ελλήνων.
Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΑΜΑΛΙΑ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ.
Εκτός από τις παραδοσιακές φορεσιές άρχισαν να εμφανίζονται και τα "Φράγκικα" ρούχα, τα ευρωπαϊκά.
Όσο και να επηρεάστηκαν οι 'Ελληνες από τα νέα δεδομένα,διατήρησαν και διατηρούν την ιδιαιτερότητά τους ως λαός και σήμερα.
Η ΑΘΗΝΑ ΤΟ 1860
Αυτή την εποχή έχουμε και τα πρώτα νεοκλασικά κτίρια, σχεδιασμένα από σπουδαίους Ευρωπαίους αρχιτέκτονες. Κάποια από αυτά θαυμάζονται έως τις μέρες μας. Πολλά κατεδαφίστηκαν στο βωμό της τσιμεντοποίησης..........
Η ΟΔΟΣ ΕΡΜΟΥ
Η Εθνικη Τραπεζα τότε και σήμερα..
Η πρώτη κατοικία του Όθωνα-παλαιά Ανάκτορα, κατόπιν κτίριο της Παλαιάς Βουλής ως το 1936 και σήμερα Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου