Προσφατες αναρτησεις

***ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤ': Πέμπτη:Τοπική Ιστορία-Τετράδιο Εργασιών Βιβλίου-Προετοιμασία Επανάληψης***

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

ΓΙΟΡΤΗ ΛΕΜΟΝΙΟΥ


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017 η 2η Γιορτή Λεμονιού του Τοπικού Διαμερίσματος Τέμενης Αιγίου στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου.
Μια γιορτή θεσμός αφιερωμένη στο κύριο αγροτικό προϊόν της περιοχής, το λεμόνι, που έθρεψε όλες τις γενιές του τόπου κατά τον 20ο αιώνα, όπως προλόγισε ο πρόεδρος του διαμερίσματος κ. Παναγιώτης Μαρίνος.
Οι καλεσμένοι γεύτηκαν πλούσια εδέσματα με βάση το χυμό του λεμονιού που είχαν ετοιμάσει μέλη του συλλόγου και κάτοικοι του χωριού.





Το σχολείο μας συμμετείχε με κατασκευές,ζωγραφιές και κολλάζ των παιδιών που δημιούργησαν με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους.Φυλλάδιο με τις ευεργετικές ιδιότητες του λεμονιού επιμελήθηκαν οι μαθητές της Β τάξης με τη δασκάλα τους κ. Κοκοτή Χριστίνα.Παιδιά όλων των τάξεων που συμμετέχουν στο χορευτικό τμήμα του συλλόγου, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.
Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου τραγούδησαν παιδικούς στίχουςσε συνεργασία με την εκπαιδευτικό  κ. Λουκοπούλου Ελένη που έγραψε τη μουσική.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι σύλλογοι διδασκόντων του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Τέμενης.
Αναμνηστικά βραβεία παρέλαβαν ο διευθυντής του Σχολείου κ. Κώστας Μεσάζος και η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου κ. Παρασκευοπούλου Μαρία.

Φυλλάδιο Μαθητών
Οι ευεργετικές ιδιότητες του λεμονιού




Αναμνηστικές φωτογραφίες-παρουσίαση



Δεν υπάρχουν σχόλια :