Προσφατες αναρτησεις

***ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤ': H κρίση στα Βαλκάνια.Επιλογή της 1ης ή της 4ης ερώτησης για γραπτή ανάπτυξη***

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

20ος ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ "ΛΥΣΙΑΣ" ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Η αφίσα του διαγωνισμού

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Internet , ο οποίος οργανώνεται για 20η συνεχή χρονιά. Ο διαγωνισμός διεξάγεται, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
                 Σκοποί του διαγωνισμού:
  Η ευγενής άμιλλα  μεταξύ μαθητών και μαθητριών σε θέματα τα οποία σχετίζονται με τα ενδιαφέροντα  και τις σχολικές γνώσεις.
  Η  παιδαγωγική και διδακτική προσέγγιση της γνώσης  με διερευνητικό και παιγνιώδη τρόπο μέσα από το τρίπτυχο: «αναζητώ - βρίσκω - επιλύω / απαντώ».
Στην έμφαση:Η  κριτική αντιμετώπιση προβλημάτων  και την ανάπτυξη δεξιοτήτων και όχι στην απομνημόνευση και παράθεση πληροφοριών.
Η  εξοικείωση των μαθητών με τα εργαλεία της σύγχρονης τεχνολογίας και  η αξιοποίηση των εφαρμογών  με την απόκτηση εμπειρίας σχετικά με το διαδίκτυο.
Η χαρά από τη διαδικασία της συμμετοχής σε ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι αναζήτησης και στρατηγικής.


Δυνατότητα συμμετοχής στο ΛΥΣΙΑ έχουν όλοι οι Έλληνες μαθητές Δ'-ΣΤ' Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι φοιτούν σε σχολεία στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό (Απόδημος Ελληνισμός).
Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις στη χρήση των υπολογιστών, παρά μόνο πρόσβαση στο διαδίκτυο. Οι συμμετέχοντες πληροφορούνται τους όρους από τον δικτυακό τόπο του ΛΥΣΙΑ ή τα σχολεία τους.
Μπορούν να συμμετέχουν σε δοκιμαστικά παιχνίδια (demo) για να εξοικειωθούν με τους κανόνες του παιχνιδιού. Συμμετοχή απαιτεί:
Δημιουργία προσωπικής ταυτότητας με εγγραφή, η οποία περιλαμβάνει:
Όνομα (USERID) και μυστικό κωδικό (password) - (μοναδικά για κάθε χρήστη).
 Προσωπικά Στοιχεία (όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο, ημερομηνία γέννησης, φύλο, τάξη, σχολείο, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), τα οποία αξιοποιούνται μόνο στον ΛΥΣΙΑ.
 Κάθε χρήστης έχει ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΟΝΟΜΑ (USERID) με το οποίο μπορεί να συμμετέχει και στις δύο φάσεις του διαγωνισμού. Σε περίπτωση δήλωσης ανακριβών στοιχείων ή δημιουργίας πολλών κωδικών, αποκλείεται η συμμετοχή στην τελική φάση του ΛΥΣΙΑ.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετέχουν ατομικά, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε βοήθημα, από οποιονδήποτε χώρο της επιλογής τους, ή την τάξη τους, με πρόσβαση στο διαδίκτυο.

                        Περισσότερα Ε Δ Ω 

Πηγή:www.lysiasedu.org

Δεν υπάρχουν σχόλια :