Προσφατες αναρτησεις

**Τα παιδιά δεν πρέπει να τα φορτώνεις με ένα κάρο πληροφορίες,αλλά να τα ενθαρρύνεις προς την κατεύθυνση της δράσης, να τους δίνεις τόσες πληροφορίες, όσες τους χρειάζονται για να δημιουργούν από μόνα τους. ΣΙΜΟΥΡ ΠΕΪΠΕΡΤ**

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ-ΜΙΚΡΗ ΑΓΓΕΛΙΑ


Ο κ. Κώστας, αγρότης, στέλνει στην τοπική εφημερίδα μια επιστολή για να πουλήσει ένα αγρόκτημα .

Κύριε Διευθυντή,

«Έχω ένα αγρόκτημα τεσσάρων στρεμμάτων στην περιοχή Ντουμασή της Αλυκής Αιγίου.Το χωράφι είναι καλλιεργήσιμο, έχει λεμονιές και ελιές, δική του γεώτρηση με ηλεκτρικό ρεύμα και έχει ιδιόκτητο δρόμο εισόδου με αυτοκίνητο, που οδηγεί στον κεντρικό παραλιακό δρόμο. Το αγρόκτημα, αν και βρίσκεται σε προστατευόμενη περιοχή, είναι άρτιο, οικοδομήσιμο και εντός οικισμού. Ο αγοραστής μπορεί να φυτέψει κι άλλα δέντρα ή λαχανικά. Υπάρχει μια νεόκτιστη, ημιτελής αποθήκη με μικρό κουζινάκι και τουαλέτα, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αγροικία με ορισμένες προσθήκες. Η τιμή πώλησης είναι συζητήσιμη. Μόνο σοβαρές προτάσεις θα γίνουν δεκτές. Πληροφορίες κ. Κώστας, τηλέφωνο: 2691155555 κατά τις απογευματινές ώρες.»

Γίνε συντάκτης και διαμόρφωσε το κείμενο ως Μικρή Αγγελία για να δημοσιευτεί.Κύκλωσε τις βασικές λέξεις-κλειδιά της επιστολής και συνέχισε προσέχοντας:


  • Να αναφέρεις τις πιο σημαντικές πληροφορίες
  • Να χρησιμοποιήσεις ελλειπτικές προτάσεις
  • Να χρησιμοποιήσεις αριθμητικά, αρκτικόλεξα και συντομογραφίες
  • Να μην ξεχάσεις το όριο των 20-25 λέξεων
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :