Προσφατες αναρτησεις

***ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤ': H κρίση στα Βαλκάνια.Επιλογή της 1ης ή της 4ης ερώτησης για γραπτή ανάπτυξη***

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΓΙΟΥ 18/11/2011

Οι Ε΄και ΣΤ' τάξεις του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου επισκέφτηκαν την 4η Πανελλήνια Έκθεση Στατικού Μοντελισμού και Ιστορικής Αναπαράστασης του Συλλόγου "ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΕΣ"(ΚΛΙΚ ΕΔΩ)καθώς και την 1η Πανελλήνια έκθεση συλλεκτικού Μεταλλικού Μοντελισμού οχημάτων στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης και της Κυκλοφοριακής Αγωγής.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί γίναμε πλουσιότεροι σε γνώσεις και παραστάσεις,θαυμάζοντας τα έργα των καλλιτεχνών και το μεράκι της δημιουργίας.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μοντελιστών Αιγίου για την υποδοχή και την ξενάγηση που μας παρείχαν και τους ευχόμαστε πάντα επιτυχίες.
    
 "Σπιναλόγκα"-Αναπαράσταση

"το θρυλικό ΜΙΝΙ"
"Βαρέα Οχήματα" και μηχανήματα
"Αντίκες"αυτοκίνητα μιας άλλης εποχής!!!
"Σπορ" ακριβά και ......επικίνδυνα!!!!!
Αρέσουν σε νέους 5-85 ετών!!!!!!!
Α' Αίθουσα εκθεμάτων-Ενημέρωση Στ' τάξης
Αναμνηστική φωτογραφία Ε' και ΣΤ' τάξης 


ΕΓΡΑΨΑΝ:
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ :
                      «Η έκθεση μοντελισμού που επισκεφτήκαμε»

Φέτος στην πόλη μας πραγματοποιηθηκε η 4η πανελλήνια Έκθεση διαγωνισμού  Στατικού Μοντελισμού και Ιστορικής Αναπαράστασης, όπου συμμετείχαν Μοντελιστές από διαφορές πόλεις της Ελλάδας.
   Ο δάσκαλος μας, μας είπε πως θα έπρεπε  να την επισκεφτούμε γιατί θα βλέπουμε πολλά ωραία πράγματα και δεν είχε άδικο! Ήταν κάτι φανταστικό!
   Στο χώρο του Πολιτιστικού κέντρου του Δήμου Αιγιαλείας είχαν στηθεί διαφορά εκθέματα Μοντελισμου,όπως πολεμικά αεροπλάνα καραβιά με κατάρτια και πανιά άλλων εποχών. Επίσης και παλιών ιστορικών πολεμιστών.
   Μεγαλύτερη εντύπωση όμως μου έκανε το έργο του μοντελιστη που έφτιαξε την εκκλησιά της Αγίας Σοφιας,που εκτός από την εξωτερική εμφάνιση είχε βάλει και όλα τα εσωτερικά πράγματα της εκκλησίας. Οι εικόνες ,το ευαγγέλιο, καντήλια  και κεριά ότι ακριβώς έχει η εκκλησιά στο εσωτερικό της.Επισης ένα άλλο μοντέλο που άξιζε συγχαρητηρίων ήταν αυτό του νησιού της Σπιναλόγκας.
    Πράγματι αξίζουν πολλά συγχαρητήρια  σε όλους τους Μοντελιστες γι’αυτά τα υπέροχα εκθεματα,που μας δείχνουν, ψυχαγωγώντας μας, την ιστορία και την τέχνη.
                                                      Σοφία Καρβουνιάρη

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ :
                      «Η έκθεση μοντελισμού που επισκεφτήκαμε»

Στις 18/11/11 η τάξη μας μαζί με το δάσκαλο μας κύριο Κώστα Μεσάζο επισκεφτήκαμε την έκθεση Μοντελισμού στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου.
    Μόλις μπήκα μέσα ενθουσιάστηκα γιατί ο χώρος ήταν υπέροχος .Είχε δυο αίθουσες και μια τρίτη.
  Η μια αίθουσα είχε καταπληκτικά πλοία, σκάφη, υποβρύχια, και αεροπλάνα. Ήταν όλα τέλεια και με πολύ λεπτομέρεια και μεράκι δεν έλειπε τίποτα .Οι καρέκλες στα πλοία και στα σκάφη ήταν ντυμένες με δέρμα πάρα πολύ προσεκτικά Ακόμα και μικρά ανθρωπάκια και ζωάκια είχαν βάλει επάνω τους σε διάφορες εκφράσεις .Ήταν καταπληκτικά!
   Στην δεύτερη αίθουσα είχε διάφορες αναπαραστάσεις από την ιστορία ,το πολιτισμό  και διάφορα άλλα ωραία εκθέματα .Είχε τανκς με στρατιώτες ,αμαζόνες πάνω στα άλογα τους ,ινδιάνους με τα τόξα τους και πολλά ακόμα
   Στο βάθος της αίθουσας υπήρχαν δυο πάρα πολύ ωραία εκθέματα «η αναπαράσταση της Σπιναλόγκας και η Αγία Σοφία Σπιναλόγκα είχε πάρα πολλά πράγματα βράχους, σπίτια, ανθρώπους να δουλεύουν ,τραπεζάκια, μικρά ποτηράκια και ανθρώπους να φαίνεται ότι πίνουν και μιλάνε..Η Αγία Σοφία  όμως είχε κάτι το ξεχωριστό κάτι το απίστευτο. Ήταν φτιαγμένη με ξύλο και είχε διαμαντάκια σε κάθε εκλεκτή γωνιά.
   Αυτό που με εντυπωσίασε και πιστεύω θα εντυπωσιάσει και εσάς,  ήταν ότι όταν κοιτάξει κανείς μέσα από τη πόρτα θα δει αυτό το απίστευτο το καταπληκτικό την αναπαράσταση του τέμπλου της εκκλησίας όπως ήταν τότε και όπως είναι και τώρα.
   Αμέσως μετά πήγαμε στην τρίτη αίθουσα, κάτω που είχε αυτοκίνητα, κοντέινερ, γερανούς, μηχανές και ένα πάγκο αυτοκίνητα από τα παλιά μοντέλα μέχρι και της νέας γενιάς αυτά που έχουμε σήμερα. Ήταν όλα τέλεια και ελπίζω να ξαναπάω κάποια μέρα. Σας λέω να πάτε γιατί πιστεύω ότι θα περάσετε τόσο ωραία όσο και εγώ!
                Ασχοληθείτε με τον μοντελισμό αξίζει!!!!!!
                                                     Βασιλική Παπαντωνοπούλου



                                                                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια :