Προσφατες αναρτησεις

***ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤ': H κρίση στα Βαλκάνια.Επιλογή της 1ης ή της 4ης ερώτησης για γραπτή ανάπτυξη***

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΕΛΕΦΑΝΤΑ

ΨΗΦΙΑΚΟ ΒΙΒΛΙΟ - ΚΛΙΚ

Το κείμενο είναι απόσπασμα από το μυθιστόρημα που κυκλοφόρησε το 1873 και  μεταφέρθηκε με επιτυχία στον κινηματογράφο αρκετές φορές. "Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες"-ΚΛΙΚ κατέχει μια ξεχωριστή θέση στη λογοτεχνική παραγωγή του Ιουλίου Βερν-ΚΛΙΚ.

Ο Γάλλος μυθιστοριογράφος Ιούλιος Βερν

Βρισκόμαστε στο Λονδίνο το 1872, σε μια εποχή χωρίς τα σημερινά υπερσύγχρονα μέσα μεταφοράς. Ο Φιλέας Φογκ, εκκεντρικός αριστοκράτης και λάτρης της περιπέτειας, ενθουσιάζεται μ' ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Morning Chronicle όπου αναφέρεται ότι με τη διάνοιξη μιας νέας σιδηροδρομικής γραμμής στην Ινδία είναι εφικτός ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες. [...] 
Αμέσως αποφασίζει να στοιχηματίσει 20.000 αγγλικές λίβρες με τους φίλους του από τη λέσχη στην οποία συχνάζει ότι θα πραγματοποιήσει αυτή τη διαδρομή, ότι θα κάνει δηλαδή το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες ακριβώς. 
Έχοντας μαζί του τον πιστό Γάλλο υπηρέτη του Πασπαρτού, ξεκινούν στις 8.45 μ.μ. της 2ης Οκτωβρίου με τον όρο να επιστρέψουν στις 21 Δεκεμβρίου την ίδια ώρα. 
Σ' ένα συναρπαστικό ταξίδι με πολλά απρόοπτα, καθώς κάποιος είχε κλέψει 55.000 χρυσές λίβρες από την τράπεζα της Αγγλίας και ο επιθεωρητής Φιξ βρίσκεται στα ίχνη του, ο Φογκ και ο υπηρέτης του θα ζήσουν μια μοναδική περιπέτεια.
Από το Πρίντεζι ως το Σουέζ και τη Βομβάη, από το Χονγκ Κονγκ μέχρι τη Σαγκάη και από το Σαν Φρανσίσκο μέχρι το Λίβερπουλ, οι δύο ρομαντικοί τυχοδιώκτες θα κάνουν με επιτυχία το γύρο του κόσμου και θα επιστρέψουν στην Αγγλία την προβλεπόμενη ημέρα και ώρα.
Και όχι μόνο αυτό: ο Φογκ θα έχει γίνει πλουσιότερος κατά 20.000 αγγλικές λίβρες. 

(από την εισαγωγή του βιβλίου)


Το ταξίδι του Φιλέα Φογκ

ΒΙΝΤΕΟ-ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ι Κ Η


ΟΙ ΧΡΟΝΟΙ ΤΩΝ ΡΗΜΑΤΩΝ 2 - ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ Ο...... ΛΟΓΟΣ - ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Π Α Ρ Α Γ Ω Γ Η  Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ  Λ Ο Γ Ο Υ

ΠΩΣ ΑΦΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ - ΚΛΙΚ ΕΔΩ

IΟΥΛΙΟΥ ΒΕΡΝ: Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια :