Προσφατες αναρτησεις

**Για να πετύχεις πρέπει να βάζεις στόχους.Στόχευε για το φεγγάρι.Ακόμα κι αν δε φτάσεις,θα έχεις βρεθεί ανάμεσα στ΄ αστέρια.**Quiz On Line:Το τέλος του Βυζαντίου - Μαθήματα 33-36 στο τέλος του blog**

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ - ΚΛΙΚΤο φως είναι απαραίτητο για τη φύση και τον άνθρωπο.Η σημαντικότερη πηγή φωτός για τη Γη είναι ο Ήλιος και δεν είναι τυχαίο ότι λατρεύτηκε ως Θεός από πολλούς λαούς.
Στη Γένεση αναφέρεται:καὶ εἶπεν ὁ Θεός· γενηθήτω φῶς· καὶ ἐγένετο φῶς!.
Το φως έρχεται από σώματα που ονομάζονται πηγές φωτός ή αυτόφωτα σώματα και είναι φυσικές(ήλιος, αστέρια) και τεχνητές (λάμπες, κεριά,φακοί κ.α.)
Όσα σώματα δεν έχουν δικό τους φως αλλά φαίνονται από το φως των φωτεινών πηγών, λέγονται ετερόφωτα σώματα.
ΦΩΣ
Είναι ένα ηλεκτρομαγνητικό κύμα που μεταφέρει ενέργεια με πολύ μικρά σωματίδια τα φωτόνια.Αυτό παρατήρησε ο Αϊνστάιν ο οποίος προσδιόρισε την ταχύτητά του (300.000 χιλιόμετρα/δευτερόλεπτο),λέγοντας ότι τίποτα δε μπορεί να κινηθεί ταχύτερα από το φως!                                                                                                      
Η ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
                                                                  ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΕΡΒΟΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ
Διάδοση του φωτός.Κάνε κλικ στην εικόνα!Δες το βίντεο

ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
Οι άνθρωποι στα αρχαία χρόνια, εκτός από τη θεοποίηση του Ήλιου, χρησιμοποίησαν το φως ως μέσο μετάδοσης πληροφοριών και μηνυμάτων με τις φρυκτωρίες. - ΚΛΙΚ

Φρυκτωρία

Η είδηση της  πτώσης της Τροίας μέσω των φρυκτωριών έφτασε στις Μυκήνες σε μια ώρα!

Το φως των φάρων προστατεύει τη ναυσιπλοΐα σε επικίνδυνα σημεία και όταν υπάρχουν δυσμενείς καιρικές συνθήκες(βροχή,ομίχλη).

Φάρος
Το φως είναι απαραίτητο στην ανάπτυξη των φυτών για τη λειτουργία της φωτοσύνθεσης και τη διατήρηση της τροφικής αλυσίδας. 

Φωτοσύνθεση


Δεν υπάρχουν σχόλια :