Προσφατες αναρτησεις

**Για να πετύχεις πρέπει να βάζεις στόχους.Στόχευε για το φεγγάρι.Ακόμα κι αν δε φτάσεις,θα έχεις βρεθεί ανάμεσα στ΄ αστέρια.**Quiz On Line:Το τέλος του Βυζαντίου - Μαθήματα 33-36 στο τέλος του blog**

Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ-ΠΥΡΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΟΝΕΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ.....

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια για τη δημιουργία"Εικαστικών Ομάδων - Πυρήνων Πολιτισμού"(ΚΛΙΚ), με στόχο να ενεργοποιήσει τα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητες των παιδιών του Σχολείου αλλά και να τους δώσει κίνητρα δραστηριοποίησης σε υγιείς δράσεις στρέφοντάς τα προς τον πολιτισμό και τη δημιουργία.
Τα μαθήματα τα οποία γίνονται εντελώς δωρεάν και απευθύνονται σε όλα τα παιδιά τους σχολείου, ήδη ξεκίνησαν τη λειτουργία τους, και περιλαμβάνουν τις εξής δράσεις:

1.Εκμάθηση λειτουργίας Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
2.Διδασκαλία σκάκι
3.Παιδική χορωδία και ορχήστρα για τις σχολικές εκδηλώσεις
4.Διδασκαλία ελληνικών παραδοσιακών χορών
5.Εικαστικό εργαστήρι (ζωγραφικής - χειροτεχνίας κ.ά.)
 
Το Δ.Σ. του Συλλόγου με σχετική ανακοίνωσή του ευχαριστεί τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν την προσπάθεια αυτή.  Ιδιαιτέρως ευχαριστεί τον Διευθυντή κ. Μπούνια Κωνσταντίνο, τον δάσκαλο της ΣΤ΄ τάξης κ. Μεσάζο Κωνσταντίνο, τον τέως Διευθυντή του Σχολείου κ. Νταβαρίνο Κωνσταντίνο καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου κ. Καραμάνο Χρήστο, Ξυλιά Βασιλική, Σανδραβέλη Αθανασία και Τσόλια Φανή, για την αφιλοκερδή διδασκαλία τους.
Παράλληλα έχει προγραμματιστεί και θα λειτουργήσει και Σχολείο Γονέων για τους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών του Σχολείου αλλά και για όλους τους γονείς που ενδιαφέρονται να βρουν απαντήσεις σε καυτά προβλήματα που τους απασχολούν. Το Σχολείο Γονέων θα ασχοληθεί με θέματα που αφορούν στη σχέση γονέων - παιδιών, στην παιδαγωγική, στην ψυχολογία των παιδιών, θέματα ιατρικού περιεχομένου και πρωτοβάθμιας υγιεινής και φροντίδας των παιδιών καθώς και με πολλά άλλα θέματα ποικίλου ενδιαφέροντος. Οι εισηγήσεις θα γίνονται μία φορά κάθε μήνα (την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα ώρα 8.00 μ.μ. - 9.00 μ.μ.) στο χώρο του Σχολείου.
Η αρχή θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012. Την εισήγηση θα κάνει ο κ. Θωμάς Σωτηρόπουλος, μαθηματικός και ιδιοκτήτης της Σχολής Υπολογιστών "Computer Net Education" με θέμα: <<Διαδίκτυο και Γονικός Έλεγχος>>. Η ομιλία θα αφορά κυρίως στην πρακτική εφαρμογή του γονικού ελέγχου και της προστασίας των παιδιών από το Internet και για το λόγο αυτό θα χρησιμοποιηθεί διαδραστικός πίνακας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση και ερωτήσεις στον ομιλητή.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και καλούνται όσοι γονείς επιθυμούν, να παρακολουθήσουν την πολύ ενδιαφέρουσα αυτή ομιλία.
    
                                                                               πηγή:Φιλόδημος

Δεν υπάρχουν σχόλια :