Προσφατες αναρτησεις

***ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤ': Πέμπτη:Τοπική Ιστορία-Τετράδιο Εργασιών Βιβλίου-Προετοιμασία Επανάληψης***

Τρίτη 3 Μαΐου 2022

ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ:ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

 

Αρχαία Ολυμπία: Ψηφιακή απεικόνιση

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού Κλικ Εδώ , με την ανάπτυξη της εφαρμογής Εικονικής/Επαυξημένης Πραγματικότητας προσφέρει μια εκπληκτική ξενάγηση στην Αρχαία Ολυμπία. Με μοναδική ιστορική ακρίβεια και εντυπωσιακές 3D εικόνες, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον ιερό χώρο και τα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων από οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή τους!

Η περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία προσφέρεται τόσο ως εκπαιδευτικό-ψυχαγωγικό μέσο, όσο και ως εργαλείο ιστορικής έρευνας ή προσομοίωσης. Κτίρια και μνημεία κτήρια ζωντανεύουν, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γίνουν «κοινωνοί» των αγωνισμάτων και των τελετουργιών των Ολυμπιακών Αγώνων και να γνωρίσουν την ιστορία της πόλης.

Οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν σε 48 διαφορετικά σημεία της Αρχαίας Ολυμπίας, ανακαλύπτοντας με τον πιο συναρπαστικό τρόπο πολύτιμες πληροφορίες για 75 και πλέον διαφορετικά αξιοθέατα. Έχουν επίσης τη δυνατότητα να επισκεφθούν τον ναό του Δία, δωρικού περίπτερου ναού με θαυμαστό γλυπτό διάκοσμο, το Ηραίο, το παλαιότερο οικοδόμημα του ιερού, αφιερωμένο στη θεά Ήρα, το Γυμνάσιο, το οποίο χρησίμευε για την προπόνηση των δρομέων αθλητών, των ακοντιστών και των δισκοβόλων, την Παλαίστρα, όπου προπονούνταν οι παλαιστές, οι άλτες και οι πυγμάχοι, το Βουλευτήριο, όπου αθλητές και κριτές έδιναν όρκο ότι θα τηρήσουν τους κανόνες των Αγώνων, το Στάδιο, όπου τελούνταν τα περισσότερα αγωνίσματα, καθώς και το εργαστήριο του Φειδία, στο οποίο μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν τη δημιουργία του αγάλματος του Δία, το οποίο βλέπουν στη συνέχεια ολοκληρωμένο στο Ναό.

Κάνε Κλικ  Ε Δ Ω!

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, από την ίδρυσή του συνδέει την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας με την τεχνολογία και την καινοτομία, αξιοποιώντας την εμπειρία, τη γνώση, τη διεθνή εμβέλεια και τις τεχνολογικές του υποδομές. Έτσι συμβάλλει σήμερα στην ανάδειξη και στην προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού στον κόσμο.

πηγές:https://www.kathimerini.gr/society/561772660/21-3-2022

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού:http://olympia3d.ime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :