Προσφατες αναρτησεις

***ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤ': H κρίση στα Βαλκάνια.Επιλογή της 1ης ή της 4ης ερώτησης για γραπτή ανάπτυξη***

Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

ΟΥΧΑΝ Ή ΓΟΥΧΑΝ:Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ


  Η Ουχάν ή Γουχάν είναι μια μεγαλούπολη της Κεντρικής Κίνας, άγνωστη σχεδόν σε όλους μας πριν το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού. Το 2019 η πόλη φιλοξένησε το Group B (Ρωσία, Αργεντινή, Νότια Κορέα, Νιγηρία) και το Group J στην φάση των 16 της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μπάσκετ.
                 Wuhan Gymnasium πηγή:https://www.sport24.gr

 Η πόλη, με πληθυσμό 11.000.000 όσο μια Ελλάδα,ενδέκατη σε πληθυσμό στην Κίνα,είναι πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι των 60.000.000 κατοίκων!

Η επαρχία Χουμπέι.πηγή:el.wikipeidia

 Έχει μεγάλη ιστορία λόγω θέσης της, που χρονολογείται από το 3.000 π.Χ. και θεωρείται η πύλη της Κεντρικής Κίνας.Είναι χτισμένη στις όχθες του πλωτού ποταμού Γιανγκ Τσε Γιανγκ και του μεγάλου παραπόταμου  Χαν.

Το αστικό συγκρότημα της Γουχάν

  Η Γουχάν είναι γνωστή ως λεωφόρος που οδηγεί στις εννέα επαρχίες και είναι σημαντικός συγκοινωνιακός κόμβος, με δεκάδες δρόμους ταχείας κυκλοφορίας και σιδηροδρόμων. Αναγνωρίζεται ως το πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και συγκοινωνιακό κέντρο της κεντρικής Κίνας.Τα τελευταία χρόνια η πόλη Γουχάν έχει ραγδαίο ρυθμό ανάπτυξης προσελκύοντας ξένες επενδύσεις από περισσότερες από 80 χώρες κυρίως από τη Γαλλία.
  Στην πόλη εδρεύουν και λειτουργούν:
  • 35 Aνώτερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα μεταξύ των οποίων το γνωστό Πανεπιστήμιο Wuhan και το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Huazhong...
  • 2 μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες με πωλήσεις οχημάτων στην Κίνα και σε χώρες της Ασίας...
  • Δεκάδες βιοτεχνίες και εργοστάσια παραγωγής και επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων, ενδυμάτων, τροφίμων, εξαρτημάτων, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, εργαλείων και ανταλλακτικών...
  • Χιλιάδες καταστήματα, γραφεία εταιρειών,πολλά ξενοδοχεία και δύο αεροδρόμια!

Άποψη μέρους της Ουχάν από τον Κίτρινο Πύργο.Διακρίνονται πλοία στον ποταμό Γιανγκ Τσε,μια από τις οδικές γέφυρες και ο σιδηρόδρομος που περνά στην ίδια  γέφυρα πάνω από το ποτάμι!

  Το 2015 ο Δήμος Αθηναίων ήρθε σε επαφή με το Δήμο της Γουχάν για σύσφιξη σχέσεων υπογράφοντας μνημόνιο, με στόχο την οικονομική, τουριστική και πολιτιστική συνεργασία μεταξύ των δύο πόλεων.

   Δες το βίντεο:Η άγνωστη Γουχάν

πηγές:www.el wikipeidia
            www.sport24.gr
            Google Earth
            facebook/V kostaridis
            www.tornosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :