Προσφατες αναρτησεις

***ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤ': H βασιλεία του Όθωνα - ο Ιωάννης Κωλέττης-Στην ερώτηση 4 του blog γραπτή απάντηση στο τετράδιο***

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΓΗΣ

 



  22 Απριλίου. Ημέρα σωτηρίας της Γης. Πηγή:https://www.kathimerini.gr

Η 22α Απριλίου κάθε έτους από το 2009 μέχρι το 2025 έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Διεθνής Ημέρα της Μητέρας Γης.

Την ιδέα συνέλαβε ο ακτιβιστής Τζον Μακ Κόνελλ το 1969 και την υλοποίησε για πρώτη φορά στις  21 Μαρτίου του επόμενου έτους, όταν στο Σαν Φρανσίσκο και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

Τότε ο γερουσιαστής Γκέιλορ Νέλσον κατάφερε να καθιερώσει επίσημα την Ημέρα της Γης, ανοίγοντας το δρόμο στο σύγχρονο περιβαλλοντικό κίνημα. Ήδη, οι παρεμβάσεις του ανθρώπου στη φύση που ήταν εμφανείς, άρχισαν να ξυπνούν τους ανθρώπους. Στις 22 Απριλίου 1970, 20 εκατομμύρια Αμερικανοί διαδήλωσαν υπέρ της πράσινης ανάπτυξης για να σωθεί το σπίτι του ανθρώπου, η Γη μας. Μέχρι το τέλος του χρόνου, δημιουργήθηκε η πρώτη Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος της Αμερικής και το νερό μπήκε στο αυλάκι!

Βίντεο. Το ρολόι της καταστροφής.

Το 1990 ο Ντένις Χάις οργάνωσε και κινητοποίησε 141 χώρες και 200 εκατομμύρια πολίτες σε όλον το κόσμο για την Ημέρα της Γης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το 1992 ο ΟΗΕ να συγκαλέσει την πρώτη ιστορική Σύνοδο Κορυφής για τη σωτηρία του περιβάλλοντος.

Σήμερα το παγκόσμιο αυτό κίνημα έχει απλωθεί σε περισσότερες από 190 χώρες και πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι αυτή την ημέρα, απαιτούν από τις κυβερνήσεις τους να λάβουν μέτρα για τη σωτηρία του πλανήτη, τη σωτηρία της μοναδικής κατοικίας του ανθρώπου...

    
Μichael Jacson:To τραγούδι της Γης


Τραγούδι: Αν όλα τα παιδιά της Γης. Χορωδία Σπύρου Λάμπρου

ΠΑΡΑΜΥΘΙ: Το δέντρο που έδινε. Μια συγκινητική ιστορία για τη φιλία  και την αγάπη της φύσης στον άνθρωπο.Πηγή:www.greekfairytales.gr

ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Κάνε κλικ στην εικόνα ή Ε Δ Ω 





                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια :