Ο εμφύλιος πόλεμος επηρέασε την πορεία της χώρας μας. Eνώ oι άλλες ευρωπαϊκές χώρες εργάστηκαν με ομοψυχία και άρχισαν την ανασυγκρότησή τους με γρήγορους ρυθμούς, εμείς στην Ελλάδα καθυστερήσαμε πολύ.
Οι εχθρότητες του εμφυλίου πολέμου και οι δύσκολες συνθήκες ζωής στην ύπαιθρο ανάγκασαν πολλούς κατοίκους των χωριών να μετακινηθούν στις μεγάλες πόλεις,αναζητώντας δουλειά και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Οι κυβερνήσεις έδωσαν βαρύτητα στην ανάπτυξη των πόλεων σε βάρος της περιφέρειας.
Για τους ίδιους λόγους, αρκετοί Έλληνες αναζήτησαν μια καλύτερη τύχη σε χώρες του εξωτερικού, Αυστραλία, Αμερική, Καναδά, Γερμανία και αλλού.
Έλληνες μετανάστες στην Αυστραλία
Τα οικονομικά προβλήματα περιορίστηκαν αλλά δε λύθηκαν.Η χώρα πήρε δάνεια από τις ΗΠΑ και, μαζί με το συνάλλαγμα που έστελναν ναυτικοί και μετανάστες, η οικονομία άρχισε να αναπτύσσεται.
Δυο σημαντικοί πολιτικοί άνδρες, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με το κόμμα της ΕΡΕ και ο Γεώργιος Παπανδρέου με το κόμμα της Ένωσης Κέντρου, προσπάθησαν να βελτιώσουν την οικονομική και κοινωνική κατάσταση του τόπου.
Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Τα εξωτερικά προβλήματα με την Τουρκία δεν έλειψαν. Τα "Σεπτεμβριανά του 1955" στην Κωνσταντινούπολη οδήγησαν στον ξεριζωμό χιλιάδων Ελλήνων της Πόλης ,της Ίμβρου και της Τενέδου.
Καταστροφές ελληνικών περιουσιών στην Κωνσταντινούπολη
Στην Κύπρο είχαν ξεσπάσει ταραχές κατά της αποικιοκρατίας των Άγγλων με το κίνημα της ΕΟΚΑ......
Παρά τις προσπάθειες που έγιναν ένα μεγάλο μέρος του λαού μας εξακολουθούσε να ζει στα όρια της φτώχειας,να μην υπάρχουν δουλειές και οι πληγές του εμφυλίου να είναι ακόμα ανοιχτές.
Στη δεκαετία του 1960 ξέσπασαν απεργίες και διαδηλώσεις με αιτήματα περισσότερη δημοκρατία, δικαιοσύνη και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.
Στη δεκαετία του 1960 ξέσπασαν απεργίες και διαδηλώσεις με αιτήματα περισσότερη δημοκρατία, δικαιοσύνη και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.
Διαδηλώσεις
Γ. Παπανδρέου και Κωνσταντίνος σε καλές στιγμές.....
Η διαφωνία του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου με το νεαρό βασιλιά Κωνσταντίνο Β' (Ιούλιος 1965) οδήγησε τη χώρα στην πολιτική αστάθεια του 1965-67, όπου η μια κυβέρνηση διαδεχόταν την άλλη......
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.