Προσφατες αναρτησεις

***ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤ': Πέμπτη:Τοπική Ιστορία-Τετράδιο Εργασιών Βιβλίου-Προετοιμασία Επανάληψης***

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ;



Δημοσιεύεται στην εφημερίδα Καιροί άρθρο του Χαρίλαου Τρικούπη με τίτλο «Τις πταίει». Σε αυτό, ο Τρικούπης καταδεικνύει ως υπεύθυνο για την πολιτική κρίση που διέρχεται ο τόπος τον βασιλιά Γεώργιο Α'.  Επίσης, σχολιάζει αρνητικά τις επιλογές του στο σχηματισμό κυβερνήσεων και ζητά να λαμβάνει υπόψη του κατά το σχηματισμό των κυβερνήσεων την Αρχή της Δεδηλωμένης.

Σαν σήμερα, 29/07/1874 δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Καιροί» το ιστορικό άρθρο του Χαρίλαου Τρικούπη με τίτλο «Τις πταίει» που οδήγησε στην περίφημη Aρχή της Δεδηλωμένης. 



Με το άρθρο αυτό, το οποίο παρά τις αρχικές του αντιρρήσεις, δημοσιεύτηκε ανώνυμα, ο Χαρίλαος Τρικούπης ασκούσε σφοδρότατα κριτική κατά των Ανακτόρων για τις επεμβάσεις τους, που αγνοούσαν την αρχή της Δεδηλωμένης προβαίνοντας στο διορισμό κυβερνήσεων μειοψηφίας. Το άρθρο θεωρήθηκε ότι στρέφεται κατά του Βασιλέως και μάλιστα ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του Πέτρου Κανελλίδη, εκδότη της εφημερίδας, ο οποίος συνελήφθη και προφυλακίστηκε αμέσως. Ο Τρικούπης εμφανίστηκε στον εισαγγελέα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη ως συντάκτης του άρθρου. Αφού ανακρίθηκε για περίπου 3 ώρες προφυλακίσθηκε στις φυλακές Γκαρμπολά, όπου έμεινε για 24 ώρες. Κατόπιν, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και 15 ημέρες αργότερα απαλλάχθηκε με βούλευμα των Πλημμελειοδικών. Ο εισαγγελέας άσκησε ανακοπή αλλά οι εφέτες τον απάλλαξαν οριστικά στις 09/08/1874 με δικό τους βούλευμα. «Αηδιάζοντες και αγανακτούντες και βλέποντες την γενικήν κατάπτωσιν των πολιτευομένων ερωτώμεν αυτούς, μη τυχόν αληθώς πταίει το Έθνος;»
Είναι το βασικό ερώτημα που έθετε ο Χαρίλαος Τρικούπης στο πολύκροτο άρθρο του. Ένα άρθρο που τον οδήγησε πίσω από τα σίδερα της φυλακής, αλλά ταυτόχρονα τον καθιέρωσε στη λαϊκή συνείδηση ως ηγέτη και του έδωσε -αργότερα- τη δυνατότητα να κυβερνήσει τον τόπο. Διαπίστωνε ο διορατικός Τρικούπης αφενός ότι κατείχαν την εξουσία κυβερνήσεις που δεν διέθεταν τη λαϊκή εμπιστοσύνη και αφετέρου ότι έριχναν τις ευθύνες στον λαό. Κάτι σαν το «μαζί τα φάγαμε» των δικών μας ημερών. 
Προβληματιζόταν, δε, αν υπήρχε άλλη διέξοδος από την επανάσταση και απαντούσε στο θεωρητικό ερώτημα μήπως έφταιγε το Έθνος για την κακοδαιμονία που επικρατούσε στη χώρα. Δεν δίστασε ο Χαρίλαος Τρικούπης-με κόσμιο τρόπο- να επιτεθεί και στον ανώτατο άρχοντα της χώρας, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως «δεν πταίει το Έθνος» και ότι αλλού ήταν «το κακόν», υπονοώντας την κατάπτωση των θεσμών, την έλλειψη σεβασμού στη λαϊκή θέληση και τους διεφθαρμένους πολιτικούς. 
Πριν φυλακιστεί όμως,  πρόλαβε να δημοσιεύσει στην ίδια εφημερίδα ένα ακόμη άρθρο με τον τίτλο «Παρελθόν και ενεστώς». Διαπίστωνε πως στο παρελθόν υπήρχαν αρνητικά φαινόμενα, αλλά τουλάχιστον προόδευε η διοίκηση, λειτουργούσε η κυβερνητική μηχανή. Έγραφε χαρακτηριστικά: «Εις την κληροδοτηθείσαν ημίν υπό του παρελθόντος πολιτικήν διαφθοράν εις άκρον επιταθείσαν, επιπροσετέθη η άμεσος ενέργεια της Κυβερνήσεως προς κοινωνικήν εξαχρείωσιν»! Η συνέχεια είναι γνωστή και διδακτική. 
Η γενική εξέγερση του λαού συνέτριψε το παλαιό σύστημα και ανέτειλε το άστρο του Χ. Τρικούπη, ο οποίος(Απρίλιος 1875) σχημάτισε την 1η από τις 7 κυβερνήσεις του.






.....Πόσο μοιάζουν οι εποχές!! Σαν να μην πέρασε μια μέρα.Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα!

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

"12 ΣΤΑ 12" ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ....

Πέρασαν όλοι οι Αχαιοί που συμμετείχαν στις εξετάσεις


του ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ
Ήταν οι καλύτεροι μαθητές και το απέδειξαν.....Το απόλυτο πέτυχαν οι 12 Αχαιοί που συμμετείχαν στα τεστ πιστοποίησης παρατηρητών-εκπαιδευτών της ΕΠΟ, που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη,26/6/2012 στο ξενοδοχείο "Τιτάνια" στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα κατάφεραν να περάσουν και οι 12 που έδωσαν εξετάσεις στα γραπτά και στα βίντεο, κάτι που αποτελεί σημαντική επιτυχία  για την Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΑ, (Τ. Ανδριόπουλος-Α. Αποστολόπουλος-Κ. Μεσάζος) η οποία προετοίμαζε το τελευταίο διάστημα τους υποψηφίους,ενώ την ευθύνη διδασκαλίας είχε ο Χρυσόστομος Μάνθος,που έκανε εξαιρετική δουλειά.
Ο υπεύθυνος εκπαίδευσης Δυτ.Ελλάδας και ΕΠΣ Αχαΐας Χρυσόστομος Μάνθος

Οι 12 που  πέρασαν είναι οι, Τάκης Ανδριόπουλος, Άγγελος Αποστολόπουλος, Κώστας Μεσάζος, Δημήτρης Παπανικολάου, Σταύρος Μαλλιώρης, Γιάννης Παπαντωνόπουλος, Γιώργος Σταθόπουλος, Ανδρέας Λαγός, Γιάννης Βασιλόπουλος, Γιώργος Τσαγκανός, Παναγιώτης Φράγκος, Ηλίας Μποσγανάς.
Επίσης οι Κώστας Μεσάζος, Γιώργος Σταθόπουλος, Ανδρέας Λαγός, πέρασαν επιτυχώς και τις εξετάσεις για τους εκπαιδευτές διαιτησίας.Την ευθύνη των εξετάσεων είχαν οι Γιώργος Δούρος, Θανάσης Μπριάκος, Κύρος Βασσάρας και ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Θεόδωρος Κουρίδης.
Όσον αφορά την Επιτροπή Διαιτησίας ,είναι υποχρεωμένη να περιμένει μέχρι τις 5 Ιουλίου όταν θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εξετάσεις των διαιτητών προκειμένου να δει τι  θα προκύψει από τα αποτελέσματά τους και ποιοι θα περάσουν. Και τη νέα περίοδο, η πρόθεση των ανθρώπων της Επιτροπής είναι να δώσουν την ευκαιρία σε νεαρούς διαιτητές, όπως έκαναν και πέρυσι,αφού διαπίστωσαν ότι υπάρχουν αρκετοί νεαροί που έχουν όλες τις προϋποθέσεις να κάνουν καριέρα.
                                                                                                                        εφημ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, 28/6/2012 


Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

''ΕΦΥΓΕ" Ο ΑΛΚΕΤΑΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑΣ

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα στην Αμερική όπου ζούσε σε ηλικία 78 ετών, ο προπονητής που έβαλε τις βάσεις διάκρισης της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου της χώρας μας, Αλκέτας Παναγούλιας.
Ήταν άνθρωπος που ανέπτυξε  πλούσια αθλητική, συνδικαλιστική,  κοινωνική και πολιτική (βουλευτής) δράση,  άριστος γνώστης της ψυχολογίας και του αθλήματος του  ποδοσφαίρου. Τολμούσε να κάνει τομές και συγκρούσεις.... Έγραψε τη δική του ιστορία στο ελληνικό και στο αμερικανικό ποδόσφαιρο! ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΟΥΤΣ......
Ο Αλκέτας Παναγούλιας γεννήθηκε στις 20 Μαΐου 1934 και από το 1949 έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στον Άρη και στο τέλος του 1951, σε ένα τουρνουά Χριστουγέννων, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα, σε ηλικία 17 ετών.΄
Η καριέρα του ξεκίνησε ως αριστερός εξτρέμ, αλλά δεν κράτησε για πολύ τη συγκεκριμένη θέση, αφού τελικά καθιερώθηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας. Πολλές φορές χρειάστηκε να αγωνιστεί και στο κέντρο της άμυνας, λόγω των σημαντικών προσόντων που διέθετε.
Τη δεκαετία του '50, κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Θεσσαλονίκης με τους κίτρινους, το 1953 και το 1959. Πέτυχε συνολικά 13 γκολ στο τοπικό πρωτάθλημα, 3 στο Κύπελλο Ελλάδας και 10 στο εθνικό πρωτάθλημα.
Το 1962, σε ηλικία 28 ετών, ανακοίνωσε στους συμπαίκτες του ότι θα έφευγε για τις ΗΠΑ, αποδεχόμενος την πρόσκληση της ομάδας Ελλήνων ομογενών «Greek American» της Νέας Υόρκης, συνεχίζοντας, παράλληλα, εκεί και τις σπουδές του.
Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα απο την ελληνοαμερικάνική ομάδα Atlas Soccer Club, με την οποία κατέκτησε το US Open Cup τρεις φορές (1967, 1968, 1969).
Το 1972, ανέλαβε βοηθός του προπονητή της Εθνικής Ελλάδος Μπίλυ Μπίγκαμ και το 1973 τον αντικατέστησε και έγινε πρώτος προπονητής έως το 1981.
Τον Φεβρουάριο του 1975, κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο του Άρη, διατηρώντας, παράλληλα και τα καθήκοντα του ομοσπονδιακού προπονητή.
Η πρώτη μεγάλη επιτυχία ήρθε με την πρόκριση της Εθνικής Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1980 στην Ιταλία, που ήταν και η πρώτη διάκριση στην ιστορία της.
Από το 1981 έως το 1983, υπήρξε προπονητής του Ολυμπιακού και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, το 1982 και το 1983.
Το 1983-1985, ανέλαβε προπονητής της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ. Το 1984 ήταν προπονητής της Ολυμπιακής ομάδας των ΗΠΑ στην Ολυμπιάδα του Λος Άντζελες. Στη συνέχεια, ανέλαβε και πάλι τον Ολυμπιακό και κερδίζει ένα ακόμα πρωτάθλημα το 1987.
Το 1988, κλήθηκε να καθίσει για τρίτη φορά τον Άρη, αλλά τον Ιανουάριο του 1990 απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία.
Το 1992 ανέλαβε και πάλι την Εθνική Ελλάδος και σημείωσε ξανά μια μεγάλη επιτυχία, οδηγώντας την Εθνική στο Μουντιάλ των ΗΠΑ το 1994.
Τον Απρίλιο του 1999, αναλαμβάνει για τέταρτη φορά τον Άρη και, με έξι σερί νίκες τα τελευταία οκτώ παιχνίδια, κατάφερε να ανεβάσει την ομάδα στην έκτη θέση και να εξασφαλίσει την έξοδο στο Κύπελλο UEFA.

Διακρίσεις:

1980 Συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
1994 Συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο
1982 Πρωτάθλημα Ελλάδας- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
1983 Πρωτάθλημα Ελλάδας- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
1987 Πρωτάθλημα Ελλάδας- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


Η πορεία του εκτός γηπέδων

Πλούσια είναι και η συνεισφορά εκτός του εκτός γηπέδων καθώς στο παρελθόν είχε εκλεγεί:

  • Μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης
  • Μέλος της Βουλής των Ελλήνων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
  • Επιθεωρητής της ΦΙΦΑ 
  • Μέλος της Ακαδημίας των Σπορ των ΗΠΑ 
  • Μέλος του Αμερικανικού ποδοσφαιρικού Χολ οφ Φέημ  Μέλος της Αμερικανικής Ομοσπονδίας προπονητών.

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

ΕΛΛΑΔΑ - ΡΩΣΙΑ (ΕΣΣΔ) ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ...




Οι ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις του εθνικού μας συγκροτήματος με τη Ρωσία(πρώην Σοβιετική Ένωση) παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον εξαιτίας της αρνητικής παράδοσης που έχει στο σύνολο των αγώνων του, επίσημων και φιλικών, με τη μεγάλη αντίπαλό της.
Αν και οι Ρώσοι υπερτερούν σε νίκες 12 έναντι 4 ελληνικών, (υπάρχουν  4 παιχνιδια ισόπαλα) οι νίκες της ομάδας μας είναι όλες με 1-0! και ιστορικής σημασίας.
Ας δούμε:
  • Η πρώτη νίκη μας σημειώθηκε στην προκριματική φάση του Μουντιάλ του 1978,όταν με γκολ του Μίμη Παπαϊωάννου(ΑΕΚ), τους κερδίσαμε με 1-0 στο Καυτατζόγλειο στάδιο Θεσσαλονίκης (Τρίτη,10 Μαΐου 1977)
  • Η δεύτερη νίκη ήταν εντυπωσιακή για το Κύπελλο Εθνών Ευρώπης. Έτσι λεγόταν το σημερινό Πανευρωπαϊκό  Πρωτάθλημα και τότε προκρίνονταν μόνο 8 ομάδες!(οι πρωταθλητές του κάθε ομίλου με βαθμολογία 2-1-0).
Η Ελλάδα ήταν στον 5ο όμιλο μαζί με Ουγγαρία, Φιλανδία, ΕΣΣΔ. 
Στις 12 Σεπτέμβρη 1979, σε έναν αγώνα δίχως αύριο, έπρεπε να αντιμετωπίσει την πανίσχυρη Σοβιετική Ένωση των Ρινάντ Ντασάεφ,(πανύψηλος,ο κορυφαίος τερματοφύλακας στον κόσμο) Σενγκέλια, Χιντιαντούλιν και άλλων σπουδαίων ποδοσφαιριστών της μεγάλης αυτής ομάδας, που ήθελε  μόνο νίκη στον πιο δύσκολο προκριματικό όμιλο για να προκριθεί. Ήταν η τελευταία αγωνιστική.........
Ο Έλληνας εκλέκτορας Αλκέτας Παναγούλιας, παλιός ποδοσφαιριστής του ΆΡΗ,άφησε εκτός αποστολής το βασικό τερματοφύλακα Παναγιώτη Κελεσίδη και το φορμαρισμένο σκόρερ της ΑΕΚ Θωμά Μαύρο που δήλωσαν τραυματίες. Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους, απάντησε λακωνικά: "Μπορούμε και χωρίς αυτούς"!
Στην εθνική Ελλάδας έπαιζαν οι παιχταράδες των παιδικών μας χρόνων, που έδωσαν την ψυχή τους για τη νίκη στο κατάμεστο γήπεδο της  Λεωφόρου Αλεξάνδρας.(28.000 θεατές)
Ο Αλκέτας Παναγούλιας παρέταξε τερματοφύλακα το Βασίλη Κωνσταντίνου (ΠΑΟ), δεξιά το Γιάννη Γούναρη(ΠΑΟΚ), αριστερά τον Κώστα Ιωσηφίδη (ΠΑΟΚ),στο κέντρο της άμυνας το Γιώργο Φοιρό (ΑΡΗ) και τον Άνθιμο Καψή (ΠΑΟ), αμυντικό χαφ το Σπύρο  Λιβαδινό (ΠΑΟ), κεντρικό χαφ το Γιάννη Δαμανάκη(ΠΑΟΚ), επιτελικό μέσο το μεγάλο Γιώργο Δεληκάρη (ΟΣΦΠ-ΠΑΟ), στην κορυφή της επίθεσης τον Τάκη Νικολούδη (ΑΕΚ), έξω δεξιά το Χρίστο Αρδίζογλου (ΑΕΚκαι έξω αριστερά το Μάικ Γαλάκο (ΟΣΦΠ)
Κατά τη διάρκεια του αγώνα χρησιμοποίησε το Γιάννη Κυράστα(ΟΣΦΠ) και τον Κώστα Ορφανό(ΠΑΟΚ).

Αυτή είναι η μεγάλη ομάδα της Ελλάδας του 1979-80, όπως παρατάχτηκε στις 12/9/1979 στη Λεωφόρο της δόξας.....

Η ομάδα μας με το αριστοτεχνικό γκολ του Τάκη Νικολούδη στο 25΄νίκησε Ντασάεφ και ΕΣΣΔ με 1-0 - Ο Βασίλης Κωνσταντίνου με δυο εκπληκτικές αποκρούσεις κράτησε τη μεγάλη νίκη-και προκρίθηκε για πρώτη φορά σε τελική φάση πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στην ιστορία της.
Ο αγώνας καθήλωσε όλους τους Έλληνες μικρούς-μεγάλους στην τηλεόραση και μετά χιλιάδες φιλάθλων βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν.....

25': Ο εκπληκτικός συνδυασμός Δεληκάρη - Αρδίζογλου- Νικολούδη και το 1-0!

  • Η τρίτη μεγάλη νίκη σημειώθηκε το 1993, (17/11/1993) όταν το εθνικό συγκρότημα βρήκε πάλι στο δρόμο του τη Ρωσία στα προκριματικά του Μουντιάλ της Αμερικής του 1994.
Στον πάγκο της ομάδας ήταν πάλι ο Αλκέτας Παναγούλιας και είχε προωθήσει ένα κράμα παλιών και νέων παιχτών. Η ομάδα στάθηκε όρθια στη Μόσχα,παίρνοντας ισοπαλία με 1-1 και ήταν πρωτοπόρος και αήττητη στον όμιλο.
Εκείνη τη μέρα ήθελε τη νίκη για να σφραγίσει μαθηματικά την πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που δεν είχε καταφέρει να πάρει ποτέ.
Στο Ολυμπιακό Στάδιο ήταν πάνω από 60.000 θεατές.Η εθνική ομάδα παρατάχτηκε με τους:
Μήνου, Αποστολάκη, Καραταΐδη, Μανωλά, Ιωαννίδη, Τσαλουχίδη, Σαραβάκο (76΄ Αλεξανδρή), Νιόπλια, Μαχλά, Μητρόπουλο (33΄ Μαραγκό), Τσιαντάκη.
Ο προπονητής εμπιστεύτηκε τη θέση του σεντερ φορ σε ένα νεαρό παιδί, τον 20χρονο Νίκο Μαχλά(ΟΦΗ) και δικαιώθηκε........

68':Ο νεαρός Μαχλάς έχει σημειώσει το 1-0!

Η φάση του 1-0 και το Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών φλέγεται!!117-11-1993

Οι Έλληνες διεθνείς πανηγυρίζουν στα αποδυτήρια......



Η τελική βαθμολογία του Ομίλου :

Α/ΑΟμάδαΒαθμοίΑγώνεςΓκολ
1.Ελλάδα14810-2
2.Ρωσία12815-4
3.Ισλανδία887-6
4.Ουγγαρία586-11
5.Λουξεμβούργο182-17


Και σήμερα γράφουμε πάλι ποδοσφαιρική  ιστορία... ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ!!!!!!!!!

16/6/2012-ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ 1-0 : Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΛΑΚΗΣ LIVE!!!!!!

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 1995


Δεκαεπτά χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου, τα ξημερώματα της 15ης Ιουνίου 1995, στην πόλη του Αιγίου και στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιαλείας, μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Ο επιφανειακός σεισμός στοίχισε τη ζωή 26 ανθρώπων, ενώ δεκάδες τραυματίες διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο του Αιγίου.
Εκατοντάδες σπίτια κρίθηκαν ακατάλληλα και κατεδαφιστέα, πολλά επισκευάσιμα και κάποια με μικρές ζημιές ή έμειναν ανέπαφα.Tο παλιό λιμάνι έπαθε ανεπανόρθωτες ζημιές.........
Η πολυκατοικία "Παντελόπουλου" της οδού Δεσποτοπούλων και το ξενοδοχείο ''Ποσειδών"στα Βαλιμίτικα  που κατέρρευσαν, έκοψαν το νήμα της ζωής 15 συμπολιτών μας και 11 Γάλλων τουριστών........


Η ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ 4ο Δ.Σ.ΑΙΓΙΟΥ

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ "ΠΟΣΕΙΔΩΝ " ΣΤΑ ΒΑΛΙΜΙΤΙΚΑ

ΟΔΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 16/6/1995
ΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΑ ΣΚΑΛΑΚΙΑ
ΤΑ "ΕΙΣΟΔΙΑ"ΠΛΗΓΩΜΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ......

ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΙΚΟΛΕΪΚΩΝ  - Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΩΣΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΩΝ........